Ne-am Mutat Pe O Platforma Mai Inovativa!

Te Asteptam Pe Cumpara-inteligent.ro.

Copyright © Recenzii la cartile pe care tu le citesti | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net

Afisari blog:

Recomandam

Cauta o recenzie:

Some kind of stories

Recomandam

Un produs Blogger.

Parteneri

Campanie

Popular Posts

marți, 13 octombrie 2015

Recenzie: Sabia magică

de Marcus Sedgwick
 Notă: 3,2


      Intriga cărții este dată de întâmplările tulburătoare care încep să aibă loc în satul Ciust. Oamenii sunt omorâți, în condiții sinistre, dar ceea ce e îngrozitor e că toți ajung cu inimile sfâșiate.
      Petru și tatăl său, Toma, participă la una dintre înmormântări, care e plină de superstiții de care Petru rămâne șocat. Dar cât de mare va fi șocul lui când va afla marele secret? Morții sunt înviați și hrăniți de răutate, plănuiesc să înrăiască toată omenirea.

      Dar al cui este acest plan măreț, și ce urmărește de fapt? Ce va face Petru când tatăl său va muri de moarte naturală în luptă, iar sabia magică cu a cărei infimă zgârietură poate ucide veșnic și să readucă înviații la pace? Cum se va termina tot acest masacru? Care forțe vor învinge și ce se va lupta cu cele două tabere, ale morților și ale viilor?
      Sabia magică este o carte în care suspansul crește treptat, și fiecare scenă sângeroasă este de o intensitate copleșitoare, unele fragmente oferind fiori reci, inducând cititorul în lumea aceea întunecată.


      Cartea a fost desemnată cu Premiul American Library Association & Premiul Booktrust Teenage pentru cea mai bună carte destinată celor tineri.

      Câteva citate:
,,Departe, peste unul dintre brațele râului, ceva pândea cabana. Se mișcă. Conturul unei umbre se deplasă încet din ascunziș și goni spre copaci în timp ce se crăpa de ziuă.”
,,Era o sabie și pe cât era de frumoasă, pe atât de înfricoșătoare și la fel de neobișnuită ca soarele în plină iarnă. (...) Toma ridicp sabia nu de mâner, ci de lama care se odihnea între palmele sale. Părea hipnotizat de ea; aveai impresia că și răsuflarea i se oprise.”
,,Privi înăuntru. Era destulă lumină cât să vadă în interior. Pe fundul găurii văzu un ochi. Era deschis și părea fără viață, cu toate că privea direct spre el. Apoi clipi. Petru urlă și o luă la fugă de parcă diavolul însuși era pe urmele sale.”

 
      Ție ce ți-a transmis această lectură? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Followers