Ne-am Mutat Pe O Platforma Mai Inovativa!

Te Asteptam Pe Cumpara-inteligent.ro.

Copyright © Recenzii la cartile pe care tu le citesti | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net

Afisari blog:

Recomandam

Cauta o recenzie:

Some kind of stories

Recomandam

Un produs Blogger.

Parteneri

Campanie

Popular Posts

duminică, 11 octombrie 2015

Recenzie: Academia Prințeselor

 de Shannon Hale
  Notă: 3,2

      Miri e o adolescentă de pe muntele Eskel, care își iubește familia și vrea să lucreze alături de tatăl ei pentru extragerea Linderului. Însă atunci când profeții decid că e necesar ca prințul să se însoare, și că aleasa va proveni din satul lui Miri, toate fetele din satul lui Miri sunt chemate pentru a fi instruite să se comporte asemenea unor prințese.
      Deși Miri a trăit toată viața în sat, ea dă dovadă, pe parcurs, de perseverență și reușește să învețe bunele maniere și să îndeplinească cerințele potrivite rangului de prințesă, în cadrul cursurilor de aristocrație susținute la Academia Prințeselor.
      Pe cine va alege Prințul, în noaptea balului, având în vedere că Miri se descurcă excelent la academie? Dar Miri este oare fericită să fie acolo? Va rupe ea legătura cu Linderul după ce a descoperit o cale să comunice cu el, lăsându-l pe Peder, cel iubit inimii ei, acolo în muntele Eskel, și pe familia ei?
      Toate aceste răspunsuri, pe lângă încă o poveste de dragoste încoronată de puterea destinului, pe lângă încercări și aventuri, precum și momente fascinante, se găsesc cuprinse în filele acestei cărți, alături de valori precum prietenie, perseverență, devotament...dar și modul de alegere a drumului în viață.

      Câteva citate:
,,Cu toții am căzut de acord că, pentru voi, cel mai bun lucru este să urmați academia de la câmpie. Suspine și gemete străbătură mulțimea. Acum, nu vă îngrijorați. Eu îi cred pe soldații aceștia când spun că totul va fi bine. Vrem să învățați bine, să dați tot ceea ce aveți mai bun și să fiți respectuoase. Mergeți să vă strângeți lucrurile și nu tărăgănați. Arătați-le acestor oameni de la câmpie forța muntelui Eskel.(...) Miri se simți sfâșiată în două, ca o cămașă veche transformată în cârpe. Cum avea să suporte să-și lase familia și să pășească în necunoscutele ținuturi de jos?” 
,,În dimineața următoare, fetele porniră înapoi spre academie. De data aceasta, fără soldați care să le împingă de la spate, dar Miri ghici că nu era singura care se simțea agitată. Discutară despre strategia lor diplomatică, multe dintre ele contribuind cu idei.”
,, Și Peder scutură din cap, renunțând parcă la cuvinte, apoi întinse mâna și i-o luă pe a ei. Miri își mușcă buza, forțându-se să nu se retragă. Era sigură că el îi putea simți bătăile inimii  în degete și știa că, pe dinăuntru, ea tremura și suspina. După o vreme, încetă să își mai facă griji. Și ea îi putea simți bătăile inimii, iar ele erau iuți precum cele ale unui iepure care gonea.”

      Academia Prințeselor a primit titlurile de New York Times Bestseller și Publishers Weekly Bestseller. Îi vei acorda o șansă?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Followers